Crearea unui cont de acces în IdP AnelisPlus

<< Pagina precedentă

Următoarele instrucțiuni sunt valabile numai pentru utilizatorii ai căror instituții nu furnizează servicii de autentificare (IdP propriu). Lista instituțiilor care furnizează IdP propriu se poate verifica în pagina de autentificare.

Pentru o perioadă limitată până la instalarea/configurarea unui IdP propriu,  AnelisPlus asigură pentru membri un IdP generic care va conține utilizatori care trebuie să se înregistreze în portal și trebuie validați de un reprezentant al instituției din care fac parte. Această soluție este una de compromis și nu este recomandată pentru că implică o activitate continuă de întreține și verificare și nu există nici o metodă prin care conturile persoanelor care părăsesc o instituție să poată fi  dezactivate/șterse. Fiecare instituție va avea asignat un cont de administrator care trebuie să răspundă de administrarea conturilor.

Un astfel de cont se va crea astfel: 

a.    Se va deschide meniul Creează un cont nou completând toate câmpurile conform figurii de mai jos. Selecția instituției este esențială pentru procesul de validare a contului, alegerea altei instituții conduce la imposibilitatea validării ulterioare a contului.

Completare câmpuri necesare pentru crearea unui cont nou.

b.    Validarea unui cont utilizator se face în baza informațiilor furnizate de către instituție astfel: domeniu de adrese IP (Internet Protocol) și domeniu instituțional. Un cont creat folosind o adresa de mail instituțională funcțională de pe un calculator din instituție se validează automat după ce se urmează instrucțiunile primite pe mail ulterior completării formularului de înscriere din figura de mai sus. Este posibilă crearea unui cont fără adresă instituțională (dacă aceasta nu a fost comunicată AnelisPlus) dar numai folosind un calculator din instituție, adică un calculator care are o adresă IP în domeniul de adrese al instituției.

c.    Se va primi pe adresa de mail furnizată un mesaj cu următorul conținut:

d.    Se deschide pagina portalului din mesajul de mail folosind adresa exact în forma din mesaj (pentru acest exemplu adresa care conține cheia de acces – acest link este valabil doar odată) și se va introduce parola de acces.

e.    Această procedură va crea un cont in IdP AnelisPlus, iar pentru acces la portal și depozit se va selecta în pagina autentificare AnelisPlus din listă. In listă apar doar instituțiile care operează IdP propriu.

Pagina următoare >>